Wij zijn |

Wat is 2FA

2FA staat voor tweefactorauthenticatie en is een vorm van meerfactorauthenticatie (MFA) dat als authenticatiemethode gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot een webapplicatie. Een gebruiker moet bij het gebruik van 2FA twee keer bewijzen dat hij of zij de persoon is die inlogt. Deze twee bewijsstukken worden vaak opgesplitst in iets dat je weet en iets dat je hebt. Vaak wordt hier gebruikt gemaakt van een wachtwoord (kennis) en een SMS-code (iets dat alleen de gebruiker heeft).

Het voordeel van het gebruik van 2FA is dat een kwaadwillende hacker niet genoeg heeft aan alleen een wachtwoord. De kans dat beide factoren buit worden gemaakt is klein.

 

2fa-wat-is-het

  Hoe kunnen wij u helpen?

  QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

  Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

  read more

  CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

  Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

  read more