Wij zijn |

Wat is 2FA

2FA staat voor tweefactorauthenticatie en is een vorm van meerfactorauthenticatie (MFA) dat als authenticatiemethode gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot een webapplicatie. Een gebruiker moet bij het gebruik van 2FA twee keer bewijzen dat hij of zij de persoon is die inlogt. Deze twee bewijsstukken worden vaak opgesplitst in iets dat je weet en iets dat je hebt. Vaak wordt hier gebruikt gemaakt van een wachtwoord (kennis) en een SMS-code (iets dat alleen de gebruiker heeft).

Het voordeel van het gebruik van 2FA is dat een kwaadwillende hacker niet genoeg heeft aan alleen een wachtwoord. De kans dat beide factoren buit worden gemaakt is klein.

 

2fa-wat-is-het

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Server header verwijderen

  Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

  read more

  Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

  In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

  read more