Wij zijn |

Wat is adware

Adware, ook wel bekend als advertentie software, is software die ongewenste pop-upadvertenties weergeeft op uw computer of mobiele apparaat. De ontwikkelaar van deze adware-software verdient hier geld mee. Veel vormen van Adware zijn zeer manipulatief en bieden soms ook andere schadelijke software aan zoals virussen.

Adware komt meestal op één van de twee onderstaande manieren op het apparaat van een gebruiker terecht:

  • Bij het installeren van een applicatie geeft een gebruiker (vaak onbewust) toestemming voor het installeren van additionele software dat vaak Adware betreft. Door het aanbieden van deze additionele installaties kan een ontwikkelaar extra inkomsten genereren.
  • Een andere mogelijkheid is dat hackers misbruik maken van kwetsbaarheden in software zoals een webbrowser. Door het misbruiken van deze kwetsbaarheden installeren deze hackers Adware op uw systeem.

 

Adware wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more