Wij zijn |

Wat is adware

Adware, ook wel bekend als advertentie software, is software die ongewenste pop-upadvertenties weergeeft op uw computer of mobiele apparaat. De ontwikkelaar van deze adware-software verdient hier geld mee. Veel vormen van Adware zijn zeer manipulatief en bieden soms ook andere schadelijke software aan zoals virussen.

Adware komt meestal op één van de twee onderstaande manieren op het apparaat van een gebruiker terecht:

  • Bij het installeren van een applicatie geeft een gebruiker (vaak onbewust) toestemming voor het installeren van additionele software dat vaak Adware betreft. Door het aanbieden van deze additionele installaties kan een ontwikkelaar extra inkomsten genereren.
  • Een andere mogelijkheid is dat hackers misbruik maken van kwetsbaarheden in software zoals een webbrowser. Door het misbruiken van deze kwetsbaarheden installeren deze hackers Adware op uw systeem.

 

Adware wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more