Wij zijn |

Wat is Antivirus Software

Antivirus software is een type computerprogramma dat is ontworpen om virussen, malware en andere kwaadaardige software te detecteren en te verwijderen van een computer of netwerk. Antivirus software werkt door het constant scannen van een computer of netwerk op zoek naar tekenen van malware of andere kwaadaardige software. Als de software een potentieel gevaarlijke code detecteert, zal het deze code verwijderen of isoleren om te voorkomen dat deze zich kan verspreiden of kan worden uitgevoerd.

Er zijn verschillende soorten antivirus software die op verschillende manieren werken. Sommige antivirus software is gericht op het detecteren van malware op basis van specifieke kenmerken van de code, terwijl andere software gebruikmaakt van machine learning om de kenmerken van malware te herkennen. Sommige antivirus software biedt ook extra beveiligingsfuncties, zoals het blokkeren van phishing-aanvallen of het beveiligen van online betalingen.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

  Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

  read more

  CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

  Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

  read more