Wij zijn |

Wat is Antivirus Software

Antivirus software is een type computerprogramma dat is ontworpen om virussen, malware en andere kwaadaardige software te detecteren en te verwijderen van een computer of netwerk. Antivirus software werkt door het constant scannen van een computer of netwerk op zoek naar tekenen van malware of andere kwaadaardige software. Als de software een potentieel gevaarlijke code detecteert, zal het deze code verwijderen of isoleren om te voorkomen dat deze zich kan verspreiden of kan worden uitgevoerd.

Er zijn verschillende soorten antivirus software die op verschillende manieren werken. Sommige antivirus software is gericht op het detecteren van malware op basis van specifieke kenmerken van de code, terwijl andere software gebruikmaakt van machine learning om de kenmerken van malware te herkennen. Sommige antivirus software biedt ook extra beveiligingsfuncties, zoals het blokkeren van phishing-aanvallen of het beveiligen van online betalingen.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Verander regelmatig je wachtwoord!

  Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

  read more

  Responder: toegang krijgen tot een netwerk

  Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

  read more