Wij zijn |

Wat is de AVG

De letters AVG staan voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is de Europese privacywetgeving die sinds 2018 in heel de Europese Unie geldt. Naast de afkorting AVG wordt de Engelse naam ook vaak gebruikt, de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze gegevensbeschermingswet stelt regels rondom het verwerken van persoonsgegevens. Door deze regels hebben privépersonen meer rechten rondom privacy gekregen. Hier kan gedacht worden aan het recht op inzage van uw persoonsgegevens.[1]

De privacywet geldt voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, van een kleine vereniging tot een grote multinational. Dit betekent dat organisaties verplicht zijn om aan te tonen dat de juiste maatregelen met betrekking tot de beveiliging van persoonsgegevens zijn genomen. Deze maatregelen kunnen zowel technische (bijvoorbeeld het uitvoeren van een penetratietest) als organisatorisch zijn. Daarnaast stelt de AVG dat de verwerking van persoonsgegevens altijd een doel moet hebben. Dit verwerkingsdoel dient vooraf vastgesteld te zijn in bijvoorbeeld een privacyverklaring.

 

AVG wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more