Wij zijn |

Wat is de AVG

De letters AVG staan voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is de Europese privacywetgeving die sinds 2018 in heel de Europese Unie geldt. Naast de afkorting AVG wordt de Engelse naam ook vaak gebruikt, de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze gegevensbeschermingswet stelt regels rondom het verwerken van persoonsgegevens. Door deze regels hebben privépersonen meer rechten rondom privacy gekregen. Hier kan gedacht worden aan het recht op inzage van uw persoonsgegevens.[1]

De privacywet geldt voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, van een kleine vereniging tot een grote multinational. Dit betekent dat organisaties verplicht zijn om aan te tonen dat de juiste maatregelen met betrekking tot de beveiliging van persoonsgegevens zijn genomen. Deze maatregelen kunnen zowel technische (bijvoorbeeld het uitvoeren van een penetratietest) als organisatorisch zijn. Daarnaast stelt de AVG dat de verwerking van persoonsgegevens altijd een doel moet hebben. Dit verwerkingsdoel dient vooraf vastgesteld te zijn in bijvoorbeeld een privacyverklaring.

 

AVG wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more