Wij zijn |

Wat is de AVG

De letters AVG staan voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is de Europese privacywetgeving die sinds 2018 in heel de Europese Unie geldt. Naast de afkorting AVG wordt de Engelse naam ook vaak gebruikt, de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze gegevensbeschermingswet stelt regels rondom het verwerken van persoonsgegevens. Door deze regels hebben privépersonen meer rechten rondom privacy gekregen. Hier kan gedacht worden aan het recht op inzage van uw persoonsgegevens.[1]

De privacywet geldt voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, van een kleine vereniging tot een grote multinational. Dit betekent dat organisaties verplicht zijn om aan te tonen dat de juiste maatregelen met betrekking tot de beveiliging van persoonsgegevens zijn genomen. Deze maatregelen kunnen zowel technische (bijvoorbeeld het uitvoeren van een penetratietest) als organisatorisch zijn. Daarnaast stelt de AVG dat de verwerking van persoonsgegevens altijd een doel moet hebben. Dit verwerkingsdoel dient vooraf vastgesteld te zijn in bijvoorbeeld een privacyverklaring.

 

AVG wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more