Wij zijn |

Wat is een Backdoor

Een backdoor is een programma dat door cybercriminelen of andere hackers op systemen wordt achtergelaten zodat er op een later moment toegang kan worden verkregen tot dit systeem. Backdoors spelen vaak een cruciale rol bij gerichte aanvallen van bijvoorbeeld een APT. Door het plaatsen van een backdoor kunnen zij de controle van een systeem overnemen en bijvoorbeeld inloggegevens of andere gevoelige informatie buitmaken.

Eenmaal geplaatst kan het een grote uitdaging zijn om de backdoor volledig te verwijderen. De eerste uitdaging is het detecteren van de backdoor. De backdoor maskeert zich vaak als een onschuldig proces. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van obfuscatie-technieken die ervoor zorgt dat de virusscanners het niet detecteren als een backdoor.

En zelfs al wordt een backdoor gedetecteerd, dat vergt het volledig verwijderen van deze backdoor nog een uitdaging. Want hoe weet je dat je alle backdoors verwijderd hebt? Om er zeker van te zijn dat alle backdoors van het systeem zijn verwijderd, wordt er vaak geadviseerd om het systeem opnieuw te installeren.

 

backdoor wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more