Wij zijn |

Wat is een Buffer Overflow

Een buffer overflow is een fenomeen waar een geheugengebied (buffer) wordt overschreden. Een buffer overflow treedt op wanneer het aantal gegevens dat naar een geheugengebied gekopieerd wordt, groter is dan de capaciteit van dit geheugengebied. Als gevolg daarvan overschrijft het programma dat de gegevens naar de buffer probeert te schrijven, aangrenzende geheugenlocaties.

Een buffer voor invoer kan bijvoorbeeld zo zijn ontworpen dat een gebruikersnaam en wachtwoord van 8 bytes worden verwacht, dus als de invoer 10 bytes bevat (2 bytes meer dan 8), schrijft het programma de overtollige bytes (2 bytes) naar de aangrenzende geheugenbuffer.

 

Buffer overflows kunnen voorkomen in alle soorten software waar geen geheugenprotectie wordt gedaan. Hier kan gedacht worden aan programmeertalen zoals C en C++. Een bufferoverflow is meestal het gevolg van foutieve invoer of van het niet toewijzen van voldoende ruimte voor de buffer. Een buffer overflow kan ertoe leiden dat een programma zich onvoorspelbaar gedraagt, vastloopt of zelfs hackers in staat stelt om op afstand code uit te voeren.[1]

 

buffer overflow wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more