Wij zijn |

Wat is een Buffer Overflow

Een buffer overflow is een fenomeen waar een geheugengebied (buffer) wordt overschreden. Een buffer overflow treedt op wanneer het aantal gegevens dat naar een geheugengebied gekopieerd wordt, groter is dan de capaciteit van dit geheugengebied. Als gevolg daarvan overschrijft het programma dat de gegevens naar de buffer probeert te schrijven, aangrenzende geheugenlocaties.

Een buffer voor invoer kan bijvoorbeeld zo zijn ontworpen dat een gebruikersnaam en wachtwoord van 8 bytes worden verwacht, dus als de invoer 10 bytes bevat (2 bytes meer dan 8), schrijft het programma de overtollige bytes (2 bytes) naar de aangrenzende geheugenbuffer.

 

Buffer overflows kunnen voorkomen in alle soorten software waar geen geheugenprotectie wordt gedaan. Hier kan gedacht worden aan programmeertalen zoals C en C++. Een bufferoverflow is meestal het gevolg van foutieve invoer of van het niet toewijzen van voldoende ruimte voor de buffer. Een buffer overflow kan ertoe leiden dat een programma zich onvoorspelbaar gedraagt, vastloopt of zelfs hackers in staat stelt om op afstand code uit te voeren.[1]

 

buffer overflow wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more