Wij zijn |

Wat is CISM

CISM staat voor Certified Information Systems Manager en is een certificaat voor (beginnende) informatiebeveiliging professionals. De CISM-certificering wordt steeds relevanter nu cyberbeveiliging op bedrijfsniveau steeds meer op de kaart wordt gezet. De directie en het management hebben er steeds meer vragen over. De gedachte achter deze certificering is dat naarmate programma’s en behoeften groeien, professionals naast de diverse technische certificeringen die voor cyberbeveiliging in een grote onderneming vereist zijn, ook managementcertificaten nodig zullen hebben.

cism wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more