Wij zijn |

Wat is CISO

De afkorting CISO staat voor Chief Information Security Officer en deze persoon is verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging binnen een organisatie. Een CISO is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van cyberveiligheidsmaatregelen zoals een DigiD pentest.

Hoewel alle ondernemingen iemand nodig hebben die de eindverantwoordelijkheid voor informatiebeveiliging draagt, hebben grotere ondernemingen vaak niet één persoon maar hele teams die zich met informatiebeveiliging bezighouden. Er is in zo’n team iemand nodig die toezicht houdt op alle informatiebeveiligingsaspecten en het team aanstuurt. Zo’n persoon wordt doorgaans de CISO van de organisatie genoemd.

ciso wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Responder: toegang krijgen tot een netwerk

Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

read more

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more