Wij zijn |

Wat is CISO

De afkorting CISO staat voor Chief Information Security Officer en deze persoon is verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging binnen een organisatie. Een CISO is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van cyberveiligheidsmaatregelen zoals een DigiD pentest.

Hoewel alle ondernemingen iemand nodig hebben die de eindverantwoordelijkheid voor informatiebeveiliging draagt, hebben grotere ondernemingen vaak niet één persoon maar hele teams die zich met informatiebeveiliging bezighouden. Er is in zo’n team iemand nodig die toezicht houdt op alle informatiebeveiligingsaspecten en het team aanstuurt. Zo’n persoon wordt doorgaans de CISO van de organisatie genoemd.

ciso wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more