Wij zijn |

Wat is CISSP

CISSP is een acroniem dat staat voor Certified Information Systems Security Professional. CISSP is in 1994 geïntroduceerd door (ISC)², dit is een internationale stichting zonder winstoogmerk dat zich op het gebied van informatiebeveiliging richt.[1] Het is ontworpen om werkervaring in informatiebeveiliging en een praktische kennis van beveiligingsprincipes en -praktijken te valideren.

CISSP is niet geschikt voor elke informatiebeveiliger of leidinggevende, maar is een certificering die op zijn minst zou moeten worden overwogen door iedereen die een carrière in informatiebeveiliging start, op welk niveau dan ook. Voor sommige functies met betrekking tot informatiebeveiliging, zoals IT-directeur, beveiligingsanalist en Chief Information Security Officer (CISO), wordt de CISSP-certificering als een pre beschouwd.

 

cissp wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more