Wij zijn |

Wat is Cryptografie

Cryptografie maakt het mogelijk om veilig te communiceren zonder dat een kwaadwillende de communicatie kan inzien. Bij cryptografie wordt een door mensen leesbaar bericht door middel van een algoritme veranderd. Alleen de beoogde ontvanger is in staat om dit bericht in een leesbaar bericht terug te veranderen. Hierdoor is het voor derden niet mogelijk om de communicatie in te zien.

 

cryptografie wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more