Wij zijn |

Wat is een CVE

De letters CVE zijn een acroniem voor Common Vulnerabilities and Exposure en het is een referentielijst van algemeen bekende kwetsbaarheden in software. Door een uniek CVE-nummer kunnen kwetsbaarheden makkelijker van elkaar onderscheiden worden. Het biedt een betrouwbare manier voor beveiligingspartijen om informatie over kwetsbaarheden te communiceren.

In een pentest rapport communiceren de pentesters van pentests.nl de algemeen bekende kwetsbaarheden ook met het bijbehorende CVE-nummer.

 

cve wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more