Wij zijn |

Wat is een CVE

De letters CVE zijn een acroniem voor Common Vulnerabilities and Exposure en het is een referentielijst van algemeen bekende kwetsbaarheden in software. Door een uniek CVE-nummer kunnen kwetsbaarheden makkelijker van elkaar onderscheiden worden. Het biedt een betrouwbare manier voor beveiligingspartijen om informatie over kwetsbaarheden te communiceren.

In een pentest rapport communiceren de pentesters van pentests.nl de algemeen bekende kwetsbaarheden ook met het bijbehorende CVE-nummer.

 

cve wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more

Responder: toegang krijgen tot een netwerk

Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

read more