Wij zijn |

Wat is het Dark Web

Het Dark Web wordt ook wel het Darknet genoemd en is het gedeelte van het internet dat niet door zoekmachines geïndexeerd is. Dit gedeelte van het internet is alleen te bezoeken met speciale software zoals de TOR-browser.

Omdat het Dark Web alleen via een speciale browser zoals een TOR-browser te benaderen is, is het anoniemer dan het normale internet. Deze anonimiteit brengt naast de privacy-voordelen helaas ook criminaliteit met zich mee. Hier kan gedacht worden aan de grote online marktplaats Silk Road.[1]

Tijdens een Attack Surface pentest doen de pentesters van pentests.nl ook onderzoek op het Dark Web. Hier wordt gezocht naar wachtwoordatabases die afkomstig zijn van eerdere lekken zoals die van LinkedIn[2] in 2012.

 

dark web wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more

Responder: toegang krijgen tot een netwerk

Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

read more