Wij zijn |

Wat is het Dark Web

Het Dark Web wordt ook wel het Darknet genoemd en is het gedeelte van het internet dat niet door zoekmachines geïndexeerd is. Dit gedeelte van het internet is alleen te bezoeken met speciale software zoals de TOR-browser.

Omdat het Dark Web alleen via een speciale browser zoals een TOR-browser te benaderen is, is het anoniemer dan het normale internet. Deze anonimiteit brengt naast de privacy-voordelen helaas ook criminaliteit met zich mee. Hier kan gedacht worden aan de grote online marktplaats Silk Road.[1]

Tijdens een Attack Surface pentest doen de pentesters van pentests.nl ook onderzoek op het Dark Web. Hier wordt gezocht naar wachtwoordatabases die afkomstig zijn van eerdere lekken zoals die van LinkedIn[2] in 2012.

 

dark web wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more