Wij zijn |

Wat is het Dark Web

Het Dark Web wordt ook wel het Darknet genoemd en is het gedeelte van het internet dat niet door zoekmachines geïndexeerd is. Dit gedeelte van het internet is alleen te bezoeken met speciale software zoals de TOR-browser.

Omdat het Dark Web alleen via een speciale browser zoals een TOR-browser te benaderen is, is het anoniemer dan het normale internet. Deze anonimiteit brengt naast de privacy-voordelen helaas ook criminaliteit met zich mee. Hier kan gedacht worden aan de grote online marktplaats Silk Road.[1]

Tijdens een Attack Surface pentest doen de pentesters van pentests.nl ook onderzoek op het Dark Web. Hier wordt gezocht naar wachtwoordatabases die afkomstig zijn van eerdere lekken zoals die van LinkedIn[2] in 2012.

 

dark web wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe werkt NTLM, NTLMv1, NTLMv2, LM?

In deze blogpost lees je over de werking van het NTLM authenticatieprotocol. Vaker dan eens worden termen door elkaar gebruikt. Wat is nu het verschil tussen NTLMv1 en NTLMv2? En hoe maak je van alleen een wachtwoord een valide NTLMv2-response?

read more

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more