Wij zijn |

Wat is het Dark Web

Het Dark Web wordt ook wel het Darknet genoemd en is het gedeelte van het internet dat niet door zoekmachines geïndexeerd is. Dit gedeelte van het internet is alleen te bezoeken met speciale software zoals de TOR-browser.

Omdat het Dark Web alleen via een speciale browser zoals een TOR-browser te benaderen is, is het anoniemer dan het normale internet. Deze anonimiteit brengt naast de privacy-voordelen helaas ook criminaliteit met zich mee. Hier kan gedacht worden aan de grote online marktplaats Silk Road.[1]

Tijdens een Attack Surface pentest doen de pentesters van pentests.nl ook onderzoek op het Dark Web. Hier wordt gezocht naar wachtwoordatabases die afkomstig zijn van eerdere lekken zoals die van LinkedIn[2] in 2012.

 

dark web wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more