Wij zijn |

Wat is een DMZ

Een DMZ-netwerk, of demilitarized zone, is de perimeter van een organisatie. Dat wil zeggen dat dit het randgebied is van hun netwerk en geplaatst is tussen het lokale netwerk en het publieke internet. Het fungeert als extra beveiligingslaag en houdt ongewenst verkeer buiten de deur.

Het doel van een DMZ is om een organisatie toegang te geven tot onvertrouwde netwerken, zoals het publieke internet, terwijl het lokale netwerk veilig blijft.[1] Organisaties zetten hun extern gerichte diensten en servers vaak in het DMZ. Dit zijn diensten die vanaf het internet bereikt moet kunnen worden. Hier kan gedacht worden aan: websites, Voice over Internet Protocol (VoIP), mailservers en proxyservers.

Bij een externe Bedrijfsnetwerk pentest wordt er onderzocht of de scheiding tussen de DMZ en het lokale netwerk goed geconfigureerd is.

 

dmz wat is het 

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more