Wij zijn |

Wat is een DMZ

Een DMZ-netwerk, of demilitarized zone, is de perimeter van een organisatie. Dat wil zeggen dat dit het randgebied is van hun netwerk en geplaatst is tussen het lokale netwerk en het publieke internet. Het fungeert als extra beveiligingslaag en houdt ongewenst verkeer buiten de deur.

Het doel van een DMZ is om een organisatie toegang te geven tot onvertrouwde netwerken, zoals het publieke internet, terwijl het lokale netwerk veilig blijft.[1] Organisaties zetten hun extern gerichte diensten en servers vaak in het DMZ. Dit zijn diensten die vanaf het internet bereikt moet kunnen worden. Hier kan gedacht worden aan: websites, Voice over Internet Protocol (VoIP), mailservers en proxyservers.

Bij een externe Bedrijfsnetwerk pentest wordt er onderzocht of de scheiding tussen de DMZ en het lokale netwerk goed geconfigureerd is.

 

dmz wat is het 

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more