Wij zijn |

Wat is een DMZ

Een DMZ-netwerk, of demilitarized zone, is de perimeter van een organisatie. Dat wil zeggen dat dit het randgebied is van hun netwerk en geplaatst is tussen het lokale netwerk en het publieke internet. Het fungeert als extra beveiligingslaag en houdt ongewenst verkeer buiten de deur.

Het doel van een DMZ is om een organisatie toegang te geven tot onvertrouwde netwerken, zoals het publieke internet, terwijl het lokale netwerk veilig blijft.[1] Organisaties zetten hun extern gerichte diensten en servers vaak in het DMZ. Dit zijn diensten die vanaf het internet bereikt moet kunnen worden. Hier kan gedacht worden aan: websites, Voice over Internet Protocol (VoIP), mailservers en proxyservers.

Bij een externe Bedrijfsnetwerk pentest wordt er onderzocht of de scheiding tussen de DMZ en het lokale netwerk goed geconfigureerd is.

 

dmz wat is het 

Hoe kunnen wij u helpen?

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more

Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

read more