Wij zijn |

Wat is een DMZ

Een DMZ-netwerk, of demilitarized zone, is de perimeter van een organisatie. Dat wil zeggen dat dit het randgebied is van hun netwerk en geplaatst is tussen het lokale netwerk en het publieke internet. Het fungeert als extra beveiligingslaag en houdt ongewenst verkeer buiten de deur.

Het doel van een DMZ is om een organisatie toegang te geven tot onvertrouwde netwerken, zoals het publieke internet, terwijl het lokale netwerk veilig blijft.[1] Organisaties zetten hun extern gerichte diensten en servers vaak in het DMZ. Dit zijn diensten die vanaf het internet bereikt moet kunnen worden. Hier kan gedacht worden aan: websites, Voice over Internet Protocol (VoIP), mailservers en proxyservers.

Bij een externe Bedrijfsnetwerk pentest wordt er onderzocht of de scheiding tussen de DMZ en het lokale netwerk goed geconfigureerd is.

 

dmz wat is het 

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more