Wij zijn |

Wat is Encryptie

Encryptie is een vorm van cryptografie en een manier om informatie te coderen zodat deze alleen kan worden gelezen door mensen die de juiste decoderingssleutel hebben. Encryptie wordt vaak gebruikt om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen ongewenste toegang, zoals wachtwoorden, financiële gegevens of persoonlijke gegevens.

Er zijn verschillende manieren om informatie te encrypteren, waaronder symmetrische encryptie en asymmetrische encryptie. Bij symmetrische encryptie wordt dezelfde sleutel gebruikt om de informatie te coderen en te decoderen, terwijl bij asymmetrische encryptie twee verschillende sleutels worden gebruikt, een publieke sleutel en een privé-sleutel.

Encryptie is ook een belangrijk onderdeel van het beveiligen van communicatie op het internet, zoals het versturen van e-mails of het doen van online betalingen. Door informatie te encrypteren voordat deze wordt verzonden, kan worden voorkomen dat de informatie wordt gelezen of gewijzigd door onbevoegde personen tijdens het verzendproces.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Verander regelmatig je wachtwoord!

  Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

  read more

  Responder: toegang krijgen tot een netwerk

  Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

  read more