Wij zijn |

Wat is Encryptie

Encryptie is een vorm van cryptografie en een manier om informatie te coderen zodat deze alleen kan worden gelezen door mensen die de juiste decoderingssleutel hebben. Encryptie wordt vaak gebruikt om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen ongewenste toegang, zoals wachtwoorden, financiële gegevens of persoonlijke gegevens.

Er zijn verschillende manieren om informatie te encrypteren, waaronder symmetrische encryptie en asymmetrische encryptie. Bij symmetrische encryptie wordt dezelfde sleutel gebruikt om de informatie te coderen en te decoderen, terwijl bij asymmetrische encryptie twee verschillende sleutels worden gebruikt, een publieke sleutel en een privé-sleutel.

Encryptie is ook een belangrijk onderdeel van het beveiligen van communicatie op het internet, zoals het versturen van e-mails of het doen van online betalingen. Door informatie te encrypteren voordat deze wordt verzonden, kan worden voorkomen dat de informatie wordt gelezen of gewijzigd door onbevoegde personen tijdens het verzendproces.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

  Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

  read more

  CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

  Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

  read more