Wij zijn |

Wat is een Firewall

Een firewall is een beveiligingssysteem dat wordt gebruikt om toegang tot een computer of een netwerk te beperken of te blokkeren. Het doel van een firewall is om ongewenste netwerkverkeer tegen te houden en te voorkomen dat kwaadwillende partijen toegang krijgen tot het netwerk.

Er zijn verschillende soorten firewalls die op verschillende manieren werken. Sommige firewalls zijn software die op een enkele computer wordt geïnstalleerd en alleen het verkeer op die specifieke computer beheert. Andere firewalls zijn hardware-apparaten die aan een netwerk zijn gekoppeld en het verkeer van en naar het netwerk beheren.

Firewalls kunnen worden geconfigureerd om verkeer te blokkeren op basis van verschillende criteria, zoals het IP-adres van de bron, het type verkeer en de poort waarmee het verkeer wordt verzonden. Dit geeft de beheerder van de firewall de mogelijkheid om specifieke soorten verkeer te blokkeren, zoals malware of spam, of om toegang te verlenen tot bepaalde websites of netwerkapparaten.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

  Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

  read more

  CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

  Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

  read more