Wij zijn |

Wat is een Firewall

Een firewall is een beveiligingssysteem dat wordt gebruikt om toegang tot een computer of een netwerk te beperken of te blokkeren. Het doel van een firewall is om ongewenste netwerkverkeer tegen te houden en te voorkomen dat kwaadwillende partijen toegang krijgen tot het netwerk.

Er zijn verschillende soorten firewalls die op verschillende manieren werken. Sommige firewalls zijn software die op een enkele computer wordt geïnstalleerd en alleen het verkeer op die specifieke computer beheert. Andere firewalls zijn hardware-apparaten die aan een netwerk zijn gekoppeld en het verkeer van en naar het netwerk beheren.

Firewalls kunnen worden geconfigureerd om verkeer te blokkeren op basis van verschillende criteria, zoals het IP-adres van de bron, het type verkeer en de poort waarmee het verkeer wordt verzonden. Dit geeft de beheerder van de firewall de mogelijkheid om specifieke soorten verkeer te blokkeren, zoals malware of spam, of om toegang te verlenen tot bepaalde websites of netwerkapparaten.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Server header verwijderen

  Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

  read more

  Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

  In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

  read more