Wij zijn |

Wat is een Firewall

Een firewall is een beveiligingssysteem dat wordt gebruikt om toegang tot een computer of een netwerk te beperken of te blokkeren. Het doel van een firewall is om ongewenste netwerkverkeer tegen te houden en te voorkomen dat kwaadwillende partijen toegang krijgen tot het netwerk.

Er zijn verschillende soorten firewalls die op verschillende manieren werken. Sommige firewalls zijn software die op een enkele computer wordt geïnstalleerd en alleen het verkeer op die specifieke computer beheert. Andere firewalls zijn hardware-apparaten die aan een netwerk zijn gekoppeld en het verkeer van en naar het netwerk beheren.

Firewalls kunnen worden geconfigureerd om verkeer te blokkeren op basis van verschillende criteria, zoals het IP-adres van de bron, het type verkeer en de poort waarmee het verkeer wordt verzonden. Dit geeft de beheerder van de firewall de mogelijkheid om specifieke soorten verkeer te blokkeren, zoals malware of spam, of om toegang te verlenen tot bepaalde websites of netwerkapparaten.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Verander regelmatig je wachtwoord!

  Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

  read more

  Responder: toegang krijgen tot een netwerk

  Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

  read more