Wij zijn |

Wat is Greybox

Grey Box testing, of soms ook wel als Gray Box testing gespeld, is een pentest techniek waarbij er vooraf een deel van de informatie wordt verschaft aan de tester. Hier kan ook gedacht worden aan het aanleveren van testaccounts van normale gebruikers. De tester krijgt echter geen toegang tot alle informatie of accounts met administratieve rechten.

Grey Box is een testmethode dat gezien kan worden als mengelmoes van Whitebox en Blackbox. Daarom wordt het ook vaak als ideale tussenweg gezien. Het levert realistischere resultaten dan een whitebox pentest en geef meer volledigheid dat een blackbox pentest.

 

greybox wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more

Responder: toegang krijgen tot een netwerk

Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

read more