Wij zijn |

Wat is een Honeypot

Een honeypot is een decoy-systeem of -resource die is ontworpen om cyberaanvallen te lokken en te detecteren. Het doel van een honeypot is om aanvallers af te leiden van belangrijke systemen en om informatie te verzamelen over de methoden en motieven van de aanvallers.

Er zijn verschillende soorten honeypots, afhankelijk van het doel en het niveau van interactie met de aanvaller. Sommige honeypots zijn bijvoorbeeld bedoeld om aanvallers te lokken naar een verlokkelijk doel, zoals een kwetsbaar systeem of gevoelige gegevens. Andere honeypots zijn bedoeld om aanvallers te misleiden en om te gebruiken als een valstrik, zoals door aanvallers te laten denken dat ze toegang hebben tot een beveiligd systeem terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. In geval van (pogingen tot) lateral movement kan middels een honeypot snel worden gedetecteerd dat een aanvaller hiermee bezig is.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Verander regelmatig je wachtwoord!

  Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

  read more

  Responder: toegang krijgen tot een netwerk

  Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

  read more