Wij zijn |

Wat is Lateral Movement

Bij lateral movement maakt een pentester gebruik van tools en methodieken om vanaf het ene systeem door te steken naar andere systemen om vervolgens van daaruit nieuwe aanvalsoppervlakten te vinden en te misbruiken om op die manier steeds verder het netwerk binnen te dringen.

Lateral movement wordt vaak uitgevoerd binnen een bedrijfsnetwerk pentest. Daarnaast is lateral movement een techniek dat vaak plaatsvindt tijdens een red team assessment.[1]

 

lateral movement wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more