Wij zijn |

Wat is Malware

Malware is kort voor “malicious software”, wat betekent dat het software is die is ontworpen om schade te veroorzaken of ongeoorloofde toegang te verkrijgen tot een computer of een netwerk. Malware kan worden geïnstalleerd op een computer of mobiel apparaat via verschillende methoden, zoals via het downloaden van besmette bestanden, het bezoeken van besmette websites of het klikken op kwaadaardige links.

Er zijn verschillende soorten malware, waaronder virussen, worms, Trojaanse paarden, ransomware en adware. Elke soort malware heeft specifieke kenmerken en doelen, zoals het verzenden van spam, het stelen van gegevens of het blokkeren van toegang tot bepaalde systemen totdat een losgeld is betaald.

Malware kan schade veroorzaken op verschillende manieren, zoals het wissen van bestanden, het overnemen van het besturingssysteem of het versturen van vertrouwelijke informatie naar externe partijen. Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat malware op een computer of mobiel apparaat wordt geïnstalleerd, zoals het gebruik van antivirussoftware en het nemen van voorzichtigheid bij het downloaden van bestanden of het bezoeken van websites of het regelmatig uitvoeren van een pentest.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Server header verwijderen

  Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

  read more

  Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

  In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

  read more