Wij zijn |

Wat is Malware

Malware is kort voor “malicious software”, wat betekent dat het software is die is ontworpen om schade te veroorzaken of ongeoorloofde toegang te verkrijgen tot een computer of een netwerk. Malware kan worden geïnstalleerd op een computer of mobiel apparaat via verschillende methoden, zoals via het downloaden van besmette bestanden, het bezoeken van besmette websites of het klikken op kwaadaardige links.

Er zijn verschillende soorten malware, waaronder virussen, worms, Trojaanse paarden, ransomware en adware. Elke soort malware heeft specifieke kenmerken en doelen, zoals het verzenden van spam, het stelen van gegevens of het blokkeren van toegang tot bepaalde systemen totdat een losgeld is betaald.

Malware kan schade veroorzaken op verschillende manieren, zoals het wissen van bestanden, het overnemen van het besturingssysteem of het versturen van vertrouwelijke informatie naar externe partijen. Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat malware op een computer of mobiel apparaat wordt geïnstalleerd, zoals het gebruik van antivirussoftware en het nemen van voorzichtigheid bij het downloaden van bestanden of het bezoeken van websites of het regelmatig uitvoeren van een pentest.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Verander regelmatig je wachtwoord!

  Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

  read more

  Responder: toegang krijgen tot een netwerk

  Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

  read more