Wij zijn |

Wat is Malware

Malware is kort voor “malicious software”, wat betekent dat het software is die is ontworpen om schade te veroorzaken of ongeoorloofde toegang te verkrijgen tot een computer of een netwerk. Malware kan worden geïnstalleerd op een computer of mobiel apparaat via verschillende methoden, zoals via het downloaden van besmette bestanden, het bezoeken van besmette websites of het klikken op kwaadaardige links.

Er zijn verschillende soorten malware, waaronder virussen, worms, Trojaanse paarden, ransomware en adware. Elke soort malware heeft specifieke kenmerken en doelen, zoals het verzenden van spam, het stelen van gegevens of het blokkeren van toegang tot bepaalde systemen totdat een losgeld is betaald.

Malware kan schade veroorzaken op verschillende manieren, zoals het wissen van bestanden, het overnemen van het besturingssysteem of het versturen van vertrouwelijke informatie naar externe partijen. Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat malware op een computer of mobiel apparaat wordt geïnstalleerd, zoals het gebruik van antivirussoftware en het nemen van voorzichtigheid bij het downloaden van bestanden of het bezoeken van websites of het regelmatig uitvoeren van een pentest.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

  Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

  read more

  CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

  Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

  read more