Wij zijn |

Wat is Metadata

Metadata, vaak beschreven als “data over data”, verwijst naar beschrijvende informatie over de inhoud, kwaliteit, toestand, herkomst en andere kenmerken van gegevens of informatie. Deze beschrijvende informatie helpt bij het identificeren, lokaliseren, begrijpen en beheren van gegevensbronnen.

Je kan het zien als de titel en de naam van de auteur op de rug van een boek. Deze informatie vertelt je snel iets over het boek zonder dat je het hoeft open te slaan. In een digitale wereld betekent dit bijvoorbeeld dat wanneer je een foto maakt met je smartphone, niet alleen de foto zelf wordt opgeslagen, maar ook wanneer je de foto hebt genomen, met welke camera, en soms zelfs waar je was. Die extra details zijn de metadata van de foto.

Kortom, metadata zijn als labels of steekwoorden die we aan dingen hangen om ze beter te begrijpen of sneller terug te vinden. Het helpt ons om snel te zien waar informatie over gaat zonder de inhoud van het daadwerkelijke bestand in te zien.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

  Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

  read more

  CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

  Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

  read more