Wij zijn |

Wat is Metadata

Metadata, vaak beschreven als “data over data”, verwijst naar beschrijvende informatie over de inhoud, kwaliteit, toestand, herkomst en andere kenmerken van gegevens of informatie. Deze beschrijvende informatie helpt bij het identificeren, lokaliseren, begrijpen en beheren van gegevensbronnen.

Je kan het zien als de titel en de naam van de auteur op de rug van een boek. Deze informatie vertelt je snel iets over het boek zonder dat je het hoeft open te slaan. In een digitale wereld betekent dit bijvoorbeeld dat wanneer je een foto maakt met je smartphone, niet alleen de foto zelf wordt opgeslagen, maar ook wanneer je de foto hebt genomen, met welke camera, en soms zelfs waar je was. Die extra details zijn de metadata van de foto.

Kortom, metadata zijn als labels of steekwoorden die we aan dingen hangen om ze beter te begrijpen of sneller terug te vinden. Het helpt ons om snel te zien waar informatie over gaat zonder de inhoud van het daadwerkelijke bestand in te zien.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Server header verwijderen

  Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

  read more

  Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

  In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

  read more