Wij zijn |

Wat is een Red Team

In de context van cyber security is red teaming is een aanvalsmethode waarbij ethical hackers een hackaanval simuleren waarbij actief geprobeerd wordt om de detectiemaatregelen te omzeilen. Hierdoor worden cyberrisico’s van een organisatie blootgelegd.

Red teaming is bedoeld om zwakke plekken aan het licht te brengen, niet alleen in de beveiligingsinfrastructuur, maar ook bij mensen en zelfs op fysieke locaties zoals het testen van WiFi.

Tijdens een red team assessment wordt er vaak in spelvorm gespeeld tegen het blue team van een organisatie. Het red team wil zonder opgemerkt te worden zo veel mogelijk zwakke plekken identificeren en uitbuiten terwijl het blue team hen probeert te detecteren.[1]

 

red team wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more

Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

read more