Wij zijn |

Wat is een Red Team

In de context van cyber security is red teaming is een aanvalsmethode waarbij ethical hackers een hackaanval simuleren waarbij actief geprobeerd wordt om de detectiemaatregelen te omzeilen. Hierdoor worden cyberrisico’s van een organisatie blootgelegd.

Red teaming is bedoeld om zwakke plekken aan het licht te brengen, niet alleen in de beveiligingsinfrastructuur, maar ook bij mensen en zelfs op fysieke locaties zoals het testen van WiFi.

Tijdens een red team assessment wordt er vaak in spelvorm gespeeld tegen het blue team van een organisatie. Het red team wil zonder opgemerkt te worden zo veel mogelijk zwakke plekken identificeren en uitbuiten terwijl het blue team hen probeert te detecteren.[1]

 

red team wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more

Responder: toegang krijgen tot een netwerk

Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

read more