Wij zijn |

Wat is een Responsible Disclosure

Een responsible disclosure is, net als een CVD het proces van het verantwoord melden van kwetsbaarheden. Kenmerkend voor een responsible disclosure-beleid is dat het de afspraken van zowel organisatie als security onderzoeker vastlegt. De organisatie stemt ermee in de kwetsbaarheid te erkennen, deze te verhelpen en geen juridische stappen te ondernemen tegen een partij die de kwetsbaarheid op verantwoorde wijze openbaar maakt, terwijl de onderzoeker die de kwetsbaarheid heeft ontdekt ermee instemt deze geheim te houden totdat de organisatie het probleem heeft verholpen.

Daarnaast kiezen veel organisaties ervoor om een vorm van een beloning uit te reiken voor het melden van een valide kwetsbaarheid. Hier kan gedacht worden aan een vermelding op een Hall of Fame, een “goodie” of een financiële vergoeding.[1]

 

responsible disclosure wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more