Wij zijn |

Wat is een Responsible Disclosure

Een responsible disclosure is, net als een CVD het proces van het verantwoord melden van kwetsbaarheden. Kenmerkend voor een responsible disclosure-beleid is dat het de afspraken van zowel organisatie als security onderzoeker vastlegt. De organisatie stemt ermee in de kwetsbaarheid te erkennen, deze te verhelpen en geen juridische stappen te ondernemen tegen een partij die de kwetsbaarheid op verantwoorde wijze openbaar maakt, terwijl de onderzoeker die de kwetsbaarheid heeft ontdekt ermee instemt deze geheim te houden totdat de organisatie het probleem heeft verholpen.

Daarnaast kiezen veel organisaties ervoor om een vorm van een beloning uit te reiken voor het melden van een valide kwetsbaarheid. Hier kan gedacht worden aan een vermelding op een Hall of Fame, een “goodie” of een financiële vergoeding.[1]

 

responsible disclosure wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more