Wij zijn |

Wat is een Responsible Disclosure

Een responsible disclosure is, net als een CVD het proces van het verantwoord melden van kwetsbaarheden. Kenmerkend voor een responsible disclosure-beleid is dat het de afspraken van zowel organisatie als security onderzoeker vastlegt. De organisatie stemt ermee in de kwetsbaarheid te erkennen, deze te verhelpen en geen juridische stappen te ondernemen tegen een partij die de kwetsbaarheid op verantwoorde wijze openbaar maakt, terwijl de onderzoeker die de kwetsbaarheid heeft ontdekt ermee instemt deze geheim te houden totdat de organisatie het probleem heeft verholpen.

Daarnaast kiezen veel organisaties ervoor om een vorm van een beloning uit te reiken voor het melden van een valide kwetsbaarheid. Hier kan gedacht worden aan een vermelding op een Hall of Fame, een “goodie” of een financiële vergoeding.[1]

 

responsible disclosure wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more

Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

read more