Wij zijn |

Wat is Social Engineering

Social engineering is een vorm van cybercriminaliteit waarbij criminelen gevoelige informatie proberen te ontfutselen door mensen te manipuleren. Vaak met het doel gevoelige (account)gegevens buit te maken.

Criminelen verzamelen middels een OSINT-onderzoek informatie over een organisatie, werknemer en leveranciers. Met deze informatie worden generieke of gerichte phishingcampagnes opgezet. Vaak zijn deze niet van echt te onderscheiden.

Social engineering wordt gezien als een van de grootste bedreigingen voor de cyberveiligheid van organisaties. Het is uiterst effectief omdat de aanvallen overtuigend en zeer misleidend zijn.[1]

 

social engineering wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more