Wij zijn |

Wat is Spam

Spam is ongewenste, massaal verzonden elektronische post die wordt verstuurd naar een groot aantal ontvangers zonder hun toestemming. Spam wordt vaak gebruikt door bedrijven of individuen om hun producten of diensten te adverteren, maar kan ook worden gebruikt om phishing-aanvallen uit te voeren of om malware te verspreiden.

Spam kan worden verzonden via verschillende kanalen, zoals e-mail, sociale media of sms-berichten. Het kan vervelend zijn om constant spam te ontvangen en het kan ook een bedreiging vormen voor de beveiliging, aangezien het vaak wordt gebruikt om malware te verspreiden of om gebruikers te misleiden om persoonlijke informatie te verstrekken.

Om spam te voorkomen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het geven van uw e-mailadres of andere persoonlijke informatie aan onbekende partijen. Het gebruik van spamfilters op e-mailaccounts kan ook helpen om spam te blokkeren voordat het in de inbox terechtkomt. Ook kan het juist instellen van DKIM, DMARC en SPF de kans op ontvangen van spam verminderen.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Verander regelmatig je wachtwoord!

  Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

  read more

  Responder: toegang krijgen tot een netwerk

  Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

  read more