Wij zijn |

Wat is SPF

De letters SPF staan voor Sender Policy Framework en is een e-mailstandaard dat in 2000 geïntroduceerd is.[1] SPF is een techniek die wordt gebruikt om te voorkomen dat spammers ongeautoriseerd e-mails kunnen sturen van andermans domeinen. Met SPF kan een organisatie geautoriseerde mailservers publiceren. Samen met DMARC geeft dit de ontvanger informatie over hoe betrouwbaar de herkomst van een e-mail is. Deze controle wordt veelal door de mailserver uitgevoerd en de eindgebruiker merkt hier niks van.

 

spf wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more