Wij zijn |

Wat is een Vulnerability Scan

Een vulnerability scan (of vulnerability assessment) is een vooral geautomatiseerde scan die op hoog niveau een overzicht geeft van de aanwezige kwetsbaarheden. Deze scans geven snel resultaten maar deze zijn vaak niet volledig. Daarnaast mist een geautomatiseerde scan vaak de context van de bevinding. Toch is het een kosteneffectieve oplossing die organisaties kunnen gebruiken om een overzicht te krijgen van hun netwerk. Bij een pentest wordt er vaak eerst een vulnerability scan uitgevoerd om een snelle inventaris van het netwerk te maken.

 

vulnerability scan wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more