Wij zijn |

Wat is Whitebox

Whitebox is een testmethodiek dat tijdens een pentest gebruikt kan worden. Een whitebox pentest wordt soms een Crystalbox pentest genoemd en houdt in dat alle informatie voor de pentester beschikbaar is. Hier kan gedacht worden aan de architectuur, ontwerp, broncode en flowdiagrammen. Daarnaast beschikt de tester bij een whitebox pentest over alle soorten accounts, van normale gebruiker tot de administrator.[1]

Een whitebox pentest heeft als voordeel dat het een volledig beeld geeft van het beveiligingsniveau van het testobject. Dit is echter wel tijdsintensief en wordt door sommigen als minder realistisch gezien omdat een aanvaller vaak niet zo veel voorkennis heeft.

 

whitebox wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe werkt NTLM, NTLMv1, NTLMv2, LM?

In deze blogpost lees je over de werking van het NTLM authenticatieprotocol. Vaker dan eens worden termen door elkaar gebruikt. Wat is nu het verschil tussen NTLMv1 en NTLMv2? En hoe maak je van alleen een wachtwoord een valide NTLMv2-response?

read more

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more