Wij zijn |

ISO 27001 pentest laten uitvoeren

Icon van nen 7510 pentest

Een belangrijk onderdeel van dit normenkader is de ISO 27001 pentest. Een pentest is een afkorting van het woord penetratietest en wordt soms ook een PEN-test genoemd. Tijdens deze hacktest wordt onderzocht hoe veilig uw informatiesystemen zijn. Door een ISO 27001 pentest uit te voeren, toont uw organisatie aan dat zij “in control” is op het gebied van informatiebeveiliging. Daarnaast laat u zien dat u voldoet aan de gestelde informatiebeveiligingsnormen. Wij helpen organisaties bij het voldoen aan de normen door middel van een ISO 27001 pentest.

 

Wat is een ISO 27001 pentest?

Met een ISO 27001 penetratietest kan een organisatie zien hoe goed haar beveiliging werkt. Het doel is om kwetsbaarheden en zwakke plekken te identificeren. Dit gebeurt door middel van een PEN-test, dit wordt ook wel een hacktest genoemd. Door de resultaten van deze pentest kan een organisatie haar beveiliging verbeteren en risico’s minimaliseren. Het behalen van een ISO certificering betekent dat een organisatie goed omgaat met informatiebeveiliging. Onze ISO 27001 penetratietest helpt hierbij.

Het resultaat

Een ISO 27001 penetratietest biedt organisaties de mogelijkheid om hun beveiliging te verbeteren. Het vermindert de kans op beveiligingsincidenten en verhoogt de beveiliging van belangrijke informatie. De test identificeert zwakke plekken en geeft aanbevelingen voor verbetering. Ook helpt het bij het vaststellen of een organisatie voldoet aan de norm A12.6.

Kortom, een ISO 27001 penetratietest is een waardevolle tool voor organisaties om hun beveiliging te verbeteren en te voldoen aan de ISO-normen voor informatiebeveiliging. Het helpt bij:

  • Verminderen van het risico op informatiebeveiligingsincidenten.
  • Verhogen van de beveiliging van kritieke informatie.
  • Identificatie van zwakke plekken in de informatiebeveiliging.
  • Verstrekken van aanbevelingen voor verbeteringen.
  • Vaststelling van de naleving van de norm A12.6.

Waar moet een ISO 27001 pentest aan voldoen?

De ISO 27001 pentest moet voldoen aan het ISO 27001 normenkader, specifiek norm A12.6. Deze pentest geeft inzicht in de beveiliging van uw informatiesystemen en helpt eventuele kwetsbaarheden te verhelpen. Gecertificeerde IT-security professionals met ervaring in het uitvoeren van ISO 27001 pentests voeren de PEN test uit. Met onze ISO 27001 penetratietest helpen wij uw organisatie om de IT-beveiliging te verbeteren en te waarborgen dat deze “in control” is op het gebied van informatiebeveiliging.

Verschil tussen iso 27001 audit en de iso 27001 pentest?

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een ISO 27001 audit en een ISO 27001 pentest. Een ISO 27001 audit beoordeelt het Information Security Management System (ISMS) van een organisatie om vast te stellen of het voldoet aan de eisen van de ISO 27001-norm. Een ISO 27001 pentest is een technische test van de beveiligingsmaatregelen van een organisatie om kwetsbaarheden en zwakke plekken te identificeren.

Hoewel de resultaten van een ISO 27001 pentest kunnen worden gebruikt om het beveiligingsniveau van een organisatie tijdens een ISO 27001 audit aan te tonen, zijn het complementaire processen die samen worden gebruikt om de beveiliging van een organisatie te verbeteren en te waarborgen.

Is een pentest voor ISO 27001 verplicht?

Hoewel een ISO 27001 pentest wordt aanbevolen, is het niet altijd verplicht. Voor systemen met standaard functionaliteit en gebruikelijke architectuur is een vulnerability scan voldoende. Maar voor complexere systemen zoals op maat gemaakte webapplicaties wordt een pentest aanbevolen om gegevensbescherming te garanderen en te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cyberaanvallen.

ISO 27001 pentest aanvragen

Ter conclusie: de ISO 27001 pentest is een belangrijk middel om de informatiebeveiliging van organisaties te evalueren en te verbeteren. Deze PEN-test helpt om ervoor te zorgen dat gegevens en systemen beschermd blijven en dat de naleving van internationale en nationale normen voor informatiebeveiliging worden gehandhaafd.

Pentests.nl is een actief lid van de branchevereniging Cyberveilig Nederland en onze pentesters onderscheiden zich door hun jarenlange ervaring en expertise. Wilt u de informatiebeveiliging van uw organisatie ook laten evalueren en verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat onze pentesters u overtuigen van de waarde van deze pentest voor uw organisatie.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more

Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

read more