Wij zijn |

Pentest bedrijven Nederland – Pentests.nl

Icon van een ransomware pentest

Geen Nederlands bedrijf is veilig voor cyberaanvallen. De cyberaanvallen zoals  ransomware nemen alsmaar toe in aantallen en impact, en niet ieder Nederlands bedrijf is er bestand tegen. Een pentest (kort voor penetratietest) is een middel om de cyberweerbaarheid van uw Nederlandse organisatie te meten en inzichtelijke te maken. Pentests.nl is één van de pentest bedrijven in Nederland die organisaties helpt om inzicht te krijgen in hun beveiligingsniveau. Dit doen ze door het uitvoeren van een pentest, een beveiligingsonderzoek waarbij er naar zwakke plekken in de beveiliging wordt gezocht en er een advies ter verbetering wordt gegeven.

 

Waarom een Nederlands pentest bedrijf inhuren?

Het tijdig en volledig oplossen van beveiligingslekken is cruciaal voor de cyberweerbaarheid van een Nederlands bedrijf. Kwaadwillende hackers liggen continue op de loer om misbruik te maken van deze lekken. Een paar dagen te laat een beveiligingspatch uitvoeren kan al grote gevolgen hebben. Dit wil je voorkomen, maar hoe? Door het laten uitvoeren van een pentest kruipen onze pentesters (ook wel ethical hackers genoemd) in de huid van kwaadwillende hackers. Ze gaan in goed overleg actief op zoek naar zwakheden in uw ICT-omgeving of website. De gevonden zwakheden worden inclusief advies ter verbetering verwerkt in een pentest rapport dat volledig in het Nederlands geschreven is. Zo kunt u tijdig maatregelen treffen en blijft u de hackers één stap voor.

Voordelen van een Nederlands pentest bedrijf

Bij Pentests.nl spreken en schrijven al onze pentesters vloeiend Nederlands. Hier hechten wij veel waarde aan en hierin onderscheiden wij ons van de rest. Hoewel het mogelijk voor de hand lijkt te liggen, brengt het voordelen met zich mee waar we niet altijd bij stilstaan. Zo lijkt het vanzelfsprekend dat iedereen de Engelse taal beheerst, maar in de praktijk blijkt dit soms anders. Én vooral met onze beveiligingsadviezen is het van cruciaal belang dat iedereen het volledig begrijpt en dat er geen taalbarrière is. Een verkeerde interpretatie van een technische bevinding kan tot onaangename consequenties leiden zoals het onvolledig oplossen van een beveiligingslek.

FAQ voor pentest bedrijven Nederland

Onderstaand volgen enkele veel gestelde vragen over onze pagina: “penetratietest bedrijven in Nederland”. Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat kost een pentest?

De kosten van een pentest verschilt per pentestmethodiek en testobject. Geen één bedrijfsnetwerk of webapplicatie is hetzelfde en daarom is een pentest maatwerk. Wel kunnen we enkele prijsindicaties geven. Zo kan een pentest op een kleine website die maar uit één pagina bestaat al uitgevoerd worden vanaf 1000 euro. Bij een complexere webapplicatie waarbij meerdere gebruikersrollen met technische diepgang getest moeten worden lopen de kosten al snel op tot tienduizend euro.

Waarom een Nederlands pentest bedrijf

Hoewel de meeste Nederlanders ook de Engelse taal beheersen vinden wij het belangrijk om onze rapportages volledig in het Nederlands te schrijven. Deze Nederlandse pentest rapportages voorkomen eventuele taalbarrières en zorgen ervoor dat er geen onduidelijkheden ontstaan bij het oplossen van de bevindingen.

Wat doet een pentester

Een pentester (ook wel ethical hacker genoemd) zoekt naar beveiligingslekken in testobjecten zoals webapplicaties en bedrijfsnetwerk.

Hoe lang duurt een pentest?

De duur van de pentest is afhankelijk van de scope van het beveiligingsonderzoek. Een Nederlandse pentest van een mobiele applicatie kan bijvoorbeeld vaak binnen vijf dagen uitgevoerd worden.

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more