Wij zijn |

Pentest blog

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more

ZIP-wachtwoord Conti locker kraken

In deze blogpost laten we zien hoe we in staat zjin geweest om de broncode van de Conti locker te bemachtigen door een plaintext-based attack op het ZIP-bestand uit te voeren. Dit laat het gevaar van het gebruik van ZIP-bestanden met een wachtwoord ter beveiliging van gevoelige informatie zien.

read more

WiFi hacken met Wifite2

Wifite2 is een handige tool waarmee Wifi-netwerken gehackt kunnen worden. De tool kan meerdere Wifi-aanvallen geautomatiseerd uitvoeren. De tool is geschreven in Python3 en hanteert een effectieve workflow om verschillende hacktechnieken op het WiFi-netwerk uit te voeren.

read more

Wat is Kali Linux

Je bent jezelf aan het verdiepen in pentesting en kan er eigenlijk niet omheen: Kali Linux. Elke pentester lijkt dit wel te gebruiken, maar wat is het nu eigenlijk en hoe kan jij het veilig gebruiken? Kali Linux is een Debian distributie met een hoop netwerk- en beveiligingstools die vooraf geïnstalleerd zijn.

read more

Wat is Burp Suite

Burp Suite, ook wel Burp genoemd, is een applicatie gebaseerd op Java en wordt door pentesters gebruikt om webapplicaties te pentesten. Burp Suite is ontwikkeld door Portswigger en is de industriestandaard geworden bij het pentesten van (web)applicaties.

read more

Wat is Seccubus

Seccubus automatiseert periodieke kwetsbaarheidsscans met verschillende tools en helpt pentesters bij de snelle analyse van de resultaten, zowel bij de eerste scan als bij de daaropvolgende scans.

read more