Wij zijn |
Pentest blog
QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing
Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.
Cross-Site Scripting (XSS): wat is het en hoe te voorkomen
In deze blogpost lees je alles over Cross-Site Scripting (XSS). Welke vormen van XSS er zijn. Wat de impact van een XSS-aanval kan zijn en hoe je het kan voorkomen.
CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing
Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.
Security headers: het wat en waarom
In deze blogpost lees je het hoe en waarom van de Content Security Policy (CSP). Met deze HTTP security header kan je de webbrowser van gebruikers fijnmazige instructies geven die bescherming bieden tegen hackaanvallen.
Hoe werkt NTLM, NTLMv1, NTLMv2, LM?
In deze blogpost lees je over de werking van het NTLM authenticatieprotocol. Vaker dan eens worden termen door elkaar gebruikt. Wat is nu het verschil tussen NTLMv1 en NTLMv2? En hoe maak je van alleen een wachtwoord een valide NTLMv2-response?
Server header verwijderen
Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.
CVE-2023-28130 – Command injection in Check Point Gaia Portal
Pentests.nl has discovered a vulnerability in Check Point Gaia Portal which, as an authenticated user, could be exploited to execute commands on the operating system.
Certified Az Red Team Professional (CARTP) review
In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.
SQL injectie
Duik in de wereld van SQL-injectie, een veelvoorkomend webbeveiligingsrisico. Deze blogpost onthult hoe SQL-injectie werkt, de verschillende soorten die er zijn, en hoe je jezelf kunt beschermen. Verrijk je kennis over webbeveiliging met praktische voorbeelden en leer over de beste preventietechnieken.
CVE-2023-27532 – kwetsbaarheid in Veeam Backup & Replication
Er is een kwetsbaarheid ontdekt binnen Veeam Backup & Replication, waardoor een ongeauthenticeerde gebruiker toegang kan krijgen tot inloggegevens en zelfs code kan uitvoeren op het systeem. In deze blogpost lees je hoe we de kwetsbaarheid hebben uitgebuit.
Verander regelmatig je wachtwoord!
Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.
Emotet – Wat is het en hoe ertegen te beschermen
Emotet is een voorbeeld van malware die de laatste tijd voor veel problemen zorgt. Emotet werd in 2021 door samenwerkende opsporingsdienst uitgeschakeld. Eind goed, al goed? Helaas, Emotet is weer terug.
Responder: toegang krijgen tot een netwerk
Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.
Content Security Policy (CSP): Maak je website veiliger
In deze blogpost lees je het hoe en waarom van de Content Security Policy (CSP). Met deze HTTP security header kan je de webbrowser van gebruikers fijnmazige instructies geven die bescherming bieden tegen hackaanvallen.
Stored XSS in BigBlueButton
Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.
Win een phishing simulatie
Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.
ZIP-wachtwoord Conti locker kraken
In deze blogpost laten we zien hoe we in staat zjin geweest om de broncode van de Conti locker te bemachtigen door een plaintext-based attack op het ZIP-bestand uit te voeren. Dit laat het gevaar van het gebruik van ZIP-bestanden met een wachtwoord ter beveiliging van gevoelige informatie zien.
WiFi hacken met Wifite2
Wifite2 is een handige tool waarmee Wifi-netwerken gehackt kunnen worden. De tool kan meerdere Wifi-aanvallen geautomatiseerd uitvoeren. De tool is geschreven in Python3 en hanteert een effectieve workflow om verschillende hacktechnieken op het WiFi-netwerk uit te voeren.
Wat is Kali Linux
Je bent jezelf aan het verdiepen in pentesting en kan er eigenlijk niet omheen: Kali Linux. Elke pentester lijkt dit wel te gebruiken, maar wat is het nu eigenlijk en hoe kan jij het veilig gebruiken? Kali Linux is een Debian distributie met een hoop netwerk- en beveiligingstools die vooraf geïnstalleerd zijn.
Wat is Burp Suite
Burp Suite, ook wel Burp genoemd, is een applicatie gebaseerd op Java en wordt door pentesters gebruikt om webapplicaties te pentesten. Burp Suite is ontwikkeld door Portswigger en is de industriestandaard geworden bij het pentesten van (web)applicaties.
Wat is Seccubus
Seccubus automatiseert periodieke kwetsbaarheidsscans met verschillende tools en helpt pentesters bij de snelle analyse van de resultaten, zowel bij de eerste scan als bij de daaropvolgende scans.