Wij zijn |

Wat is Access Control

Access Control is een beveiligingsmaatregel die wordt gebruikt om toegang tot bepaalde systemen, netwerken, bestanden of andere middelen te beperken of te reguleren. Het doel van access control is om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot beveiligde middelen en om te zorgen dat alleen gemachtigde personen toegang hebben tot specifieke middelen.

Er zijn verschillende manieren waarop access control kan worden geïmplementeerd, zoals het gebruik van wachtwoorden, tokens of biometrische gegevens. Bijvoorbeeld, als een gebruiker zich wil aanmelden op een beveiligd systeem, kan hij of zij worden gevraagd om een wachtwoord in te voeren om toegang te krijgen. Als het wachtwoord klopt, krijgt de gebruiker toegang tot het systeem.

Access control kan ook op andere manieren worden toegepast, zoals het beperken van toegang tot bepaalde netwerkapparaten of het beperken van toegang tot bepaalde bestanden op een server. Dit kan worden gedaan door het toekennen van specifieke rollen of machtigingen aan gebruikers of groepen van gebruikers.

Het is belangrijk om te onthouden dat access control een belangrijk onderdeel is van de beveiliging van een systeem of netwerk, en dat het regelmatig moet worden geüpdatet en beheerd om ervoor te zorgen dat het effectief blijft in het beperken van onbevoegde toegang.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Verander regelmatig je wachtwoord!

  Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

  read more

  Responder: toegang krijgen tot een netwerk

  Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

  read more