Wij zijn |

Wat is Access Control

Access Control is een beveiligingsmaatregel die wordt gebruikt om toegang tot bepaalde systemen, netwerken, bestanden of andere middelen te beperken of te reguleren. Het doel van access control is om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot beveiligde middelen en om te zorgen dat alleen gemachtigde personen toegang hebben tot specifieke middelen.

Er zijn verschillende manieren waarop access control kan worden geïmplementeerd, zoals het gebruik van wachtwoorden, tokens of biometrische gegevens. Bijvoorbeeld, als een gebruiker zich wil aanmelden op een beveiligd systeem, kan hij of zij worden gevraagd om een wachtwoord in te voeren om toegang te krijgen. Als het wachtwoord klopt, krijgt de gebruiker toegang tot het systeem.

Access control kan ook op andere manieren worden toegepast, zoals het beperken van toegang tot bepaalde netwerkapparaten of het beperken van toegang tot bepaalde bestanden op een server. Dit kan worden gedaan door het toekennen van specifieke rollen of machtigingen aan gebruikers of groepen van gebruikers.

Het is belangrijk om te onthouden dat access control een belangrijk onderdeel is van de beveiliging van een systeem of netwerk, en dat het regelmatig moet worden geüpdatet en beheerd om ervoor te zorgen dat het effectief blijft in het beperken van onbevoegde toegang.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

  Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

  read more

  CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

  Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

  read more