Wij zijn |

Wat is een APT

De letters APT staan voor Advanced Persistent Threat en is een meer geavanceerde vorm van aanvallen. De aanvallen van een APT bevinden zich aan de andere kant van het spectrum van de meer bekende aanvallen zoals een pentest. De aanvallen van een APT zijn zeer doelgericht en hebben vaak een langere aanlooptijd. Tijdens deze aanlooptijd leren de APT-groepen hun doelwit kennen en vinden ze de beste manier om de omgeving van het doelwit binnen te dringen.

APT-aanvallen zijn ontworpen om zich weken, maanden en mogelijk zelfs jaren in het netwerk van een slachtoffer te verbergen en op de loer te liggen. Het belangrijkste doel van deze aanvallen is meestal om gegevens te monitoren en te stelen, of om zich zo diep in de omgeving van een bedrijf te nestelen dat een vervolgaanval moeilijk te voorkomen en te herstellen zou zijn.

Hoe een APT-aanval wordt uitgevoerd, varieert sterk, maar meestal dringt een aanvaller binnen via een exploit of een kwetsbaarheid in het netwerk van een bedrijf. De bekende hack van SolarWinds was het resultaat van een APT-aanval dat waarschijnlijk uitgevoerd is door Russische hackersgroepen.[1]

 

apt wat is het

    Hoe kunnen wij u helpen?

    QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

    Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

    read more

    CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

    Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

    read more