Wij zijn |

Wat is een APT

De letters APT staan voor Advanced Persistent Threat en is een meer geavanceerde vorm van aanvallen. De aanvallen van een APT bevinden zich aan de andere kant van het spectrum van de meer bekende aanvallen zoals een pentest. De aanvallen van een APT zijn zeer doelgericht en hebben vaak een langere aanlooptijd. Tijdens deze aanlooptijd leren de APT-groepen hun doelwit kennen en vinden ze de beste manier om de omgeving van het doelwit binnen te dringen.

APT-aanvallen zijn ontworpen om zich weken, maanden en mogelijk zelfs jaren in het netwerk van een slachtoffer te verbergen en op de loer te liggen. Het belangrijkste doel van deze aanvallen is meestal om gegevens te monitoren en te stelen, of om zich zo diep in de omgeving van een bedrijf te nestelen dat een vervolgaanval moeilijk te voorkomen en te herstellen zou zijn.

Hoe een APT-aanval wordt uitgevoerd, varieert sterk, maar meestal dringt een aanvaller binnen via een exploit of een kwetsbaarheid in het netwerk van een bedrijf. De bekende hack van SolarWinds was het resultaat van een APT-aanval dat waarschijnlijk uitgevoerd is door Russische hackersgroepen.[1]

 

apt wat is het

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Stored XSS in BigBlueButton

  Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

  read more

  Win een phishing simulatie

  Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

  read more