Wij zijn |

Wat is OSINT

Het acroniem OSINT staat voor Open-Source Intelligence en het verwijst naar het verzamelen van online informatie. Deze online informatie is vaak afkomstig uit openbare bronnen zoals Google, LinkedIn en Github. Daarnaast kan er naar informatie gezocht worden in minder-openbare bronnen zoals gelekte wachtwoorddatabases op het Darkweb. Een hacker kan door het verzamelen van deze informatie een beter beeld krijgen van zijn doelwit.

Door het gebruik van OSINT is het voor hackers vrij makkelijk om veel informatie over een doelwit te vergaren zonder dat dit gedetecteerd wordt. Vaak zijn organisaties zich niet bewust van de hoeveelheid informatie die zij op het internet publiceren. Tijdens een Attack Surface pentest wordt deze online exposure middels OSINT onderzocht.

 

osint wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more

Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

read more