Wij zijn |

Wat is OSINT

Het acroniem OSINT staat voor Open-Source Intelligence en het verwijst naar het verzamelen van online informatie. Deze online informatie is vaak afkomstig uit openbare bronnen zoals Google, LinkedIn en Github. Daarnaast kan er naar informatie gezocht worden in minder-openbare bronnen zoals gelekte wachtwoorddatabases op het Darkweb. Een hacker kan door het verzamelen van deze informatie een beter beeld krijgen van zijn doelwit.

Door het gebruik van OSINT is het voor hackers vrij makkelijk om veel informatie over een doelwit te vergaren zonder dat dit gedetecteerd wordt. Vaak zijn organisaties zich niet bewust van de hoeveelheid informatie die zij op het internet publiceren. Tijdens een Attack Surface pentest wordt deze online exposure middels OSINT onderzocht.

 

osint wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more