Wij zijn |

Wat is Awareness

Awareness is een Engels begrip waar we binnen de cybersecurity-branche veelvuldig gebruik van maken. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Grofweg vertaald betekent het “kennis of perceptie van feit of situatie”.

Medewerkers in een organisatie zijn zich vaak niet bewust hoe belangrijk zij zijn voor de informatiebeveiliging. Er kunnen veel technische maatregelen genomen worden om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat er geen data lekt, maar dit houdt een e-mail met gevoelige informatie die naar een verkeerd e-mailadres wordt gestuurd niet tegen.

Een awareness training helpt medewerkers bewust te worden van de veel voorkomende risico’s. Hier kan gedacht worden aan het leren herkennen van phishingmails, het gebruiken van sterke wachtwoorden of het melden van verdachte situaties.

awareness wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more