Wij zijn |

Wat is een C2 server

Een C2 server wordt ook wel een command and control server genoemd en is een systeem dat een hacker gebruikt om te communiceren met doelwitten. Na het succesvol inbreken op een systeem kan een hacker een backdoor op het systeem installeren dat verbinding maakt met de C2 server. Hierdoor is het voor een hacker mogelijk om de toegang tot dit systeem te beheren en om nieuwe opdrachten te verzenden.

Tijdens een pentest wordt er ook soms gebruik gemaakt van C2 servers. Hier kan gedacht worden aan software zoals Metasploit en Cobalt Strike.

c2 server wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more