Wij zijn |

Wat is een C2 server

Een C2 server wordt ook wel een command and control server genoemd en is een systeem dat een hacker gebruikt om te communiceren met doelwitten. Na het succesvol inbreken op een systeem kan een hacker een backdoor op het systeem installeren dat verbinding maakt met de C2 server. Hierdoor is het voor een hacker mogelijk om de toegang tot dit systeem te beheren en om nieuwe opdrachten te verzenden.

Tijdens een pentest wordt er ook soms gebruik gemaakt van C2 servers. Hier kan gedacht worden aan software zoals Metasploit en Cobalt Strike.

c2 server wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more