Wij zijn |

Wat is een SQL-injectie

Een SQL-injectie (ook wel SQLi genoemd) is een webapplicatie kwetsbaarheid waarbij het mogelijk is om kwaadaardige SQL-code te injecteren. Aanvallers kunnen SQL-injectiekwetsbaarheden gebruiken om beveiligingsmaatregelen van applicaties te omzeilen. Ze kunnen bijvoorbeeld de authenticatie en autorisatie van een webpagina of webapplicatie omzeilen, maar het is vaak ook mogelijk om de inhoud van de volledige SQL-database op te vragen. Een SQL-injectie kan ook gebruikt worden om records in de database toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen.

De organisatie OWASP (Open Web Application Security Project) noemt (SQL-)injecties in hun OWASP Top 10 2021 als de nummer drie bedreiging voor de beveiliging van webapplicaties.­­[1]

 

sql injectie wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more