Wij zijn |

Wat is DKIM

DKIM is net als DMARC een standaard dat gebruikt kan worden bij e-mailverkeer. De letters DKIM staan voor DomainKeys Identified Mail en hiermee kunnen mailontvangers controleren of de e-mail afkomstig is van een authentiek en geautoriseerd domein. Het kan gezien worden als een digitale handtekening die in de e-mailheader wordt toegevoegd en beveiligd wordt met cryptografie.

Zodra de mailontvanger heeft vastgesteld dat een e-mail is ondertekend met een geldige DKIM-handtekening, is het zeker dat de e-mail authentiek en niet gewijzigd is. De validatie van DKIM vindt vaak plaats op serverniveau en is niet zichtbaar voor de eindgebruikers. Een eindgebruiker kan de DKIM-handtekening wel zien in de broncode van de mail.[1]

 

dkim wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more