Wij zijn |

Wat is DKIM

DKIM is net als DMARC een standaard dat gebruikt kan worden bij e-mailverkeer. De letters DKIM staan voor DomainKeys Identified Mail en hiermee kunnen mailontvangers controleren of de e-mail afkomstig is van een authentiek en geautoriseerd domein. Het kan gezien worden als een digitale handtekening die in de e-mailheader wordt toegevoegd en beveiligd wordt met cryptografie.

Zodra de mailontvanger heeft vastgesteld dat een e-mail is ondertekend met een geldige DKIM-handtekening, is het zeker dat de e-mail authentiek en niet gewijzigd is. De validatie van DKIM vindt vaak plaats op serverniveau en is niet zichtbaar voor de eindgebruikers. Een eindgebruiker kan de DKIM-handtekening wel zien in de broncode van de mail.[1]

 

dkim wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more

Certified Az Red Team Professional (CARTP) review

In this blog post, I share my personal journey and insights from undertaking the Certified Azure Red Team Professional (CARTP) certification offered by Altered Security (former Pentester Academy). The course is a mix of lectures, demos, exercises, and hands-on practice, with a strong focus on methodology and techniques rather than specific tools.

read more