Wij zijn |

Wat is DKIM

DKIM is net als DMARC een standaard dat gebruikt kan worden bij e-mailverkeer. De letters DKIM staan voor DomainKeys Identified Mail en hiermee kunnen mailontvangers controleren of de e-mail afkomstig is van een authentiek en geautoriseerd domein. Het kan gezien worden als een digitale handtekening die in de e-mailheader wordt toegevoegd en beveiligd wordt met cryptografie.

Zodra de mailontvanger heeft vastgesteld dat een e-mail is ondertekend met een geldige DKIM-handtekening, is het zeker dat de e-mail authentiek en niet gewijzigd is. De validatie van DKIM vindt vaak plaats op serverniveau en is niet zichtbaar voor de eindgebruikers. Een eindgebruiker kan de DKIM-handtekening wel zien in de broncode van de mail.[1]

 

dkim wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more

Responder: toegang krijgen tot een netwerk

Een van de allereerste stappen die we ondernemen tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het aanzetten van de tool Responder. Dit is een tool die luistert en antwoordt op broadcast verkeer binnen het subnet, met als doel het verkrijgen van NTLM hashes van gebruikers.

read more