Wij zijn |

Wat is Multifactorauthenticatie

Multifactorauthenticatie (MFA) is een vorm van authenticatie waarbij de authenticiteit op meerdere manieren geverifieerd wordt. Dit komt overeen met 2FA maar meerfactorauthenticatie kan meer dan twee authenticatiemethoden bevatten.

Net als bij 2FA maakt meerfactorauthenticatie het voor hackers moeilijker om een account te hacken, doordat er meer dan één authenticatiefactor benodigd is. Bij een authenticatiefactor kan gedacht worden aan:

  • Iets dat je hebt (bijvoorbeeld een telefoonnummer)
  • Locatie (bijvoorbeeld een IP-adres)
  • Iets dat je weet (bijvoorbeeld een wachtwoord)
  • Iets dat je bent (bijvoorbeeld biometrische authenticatie zoals een vingerafdruk)

Van deze authenticatiefactoren is de “iets dat je hebt”-factor met 68% gebruik het populairst.[1]

 

mfa wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more