Wij zijn |

Wat is een Attack Surface

Een Attack Surface omvat het aanvalsgebied van een organisatie. Het bestaat uit alle online toegangspunten die een hacker zou kunnen gebruiken om een organisatie binnen te komen. Hier kan gedacht worden aan online webapplicaties en andere servers van organisaties. Door de digitalisering van afgelopen jaren hebben organisaties steeds minder zicht op hun Attack Surface en dit brengt risico’s van shadow-it met zich mee. Zo schat Gartner[1] in dat meer dan 30% van alle succesvolle cyberaanvallen gericht is op de shadow-it van organisaties.

Want, hoe kleiner het aanvalsoppervlak, hoe eenvoudiger het is om uw organisatie te beschermen. Het uitvoeren van een Attack Surface pentest is een goede eerste stap om uw aanvalsoppervlak inzichtelijk te maken, te verkleinen en te beschermen.

attack surface wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more