Wij zijn |

Wat is een Attack Surface

Een Attack Surface omvat het aanvalsgebied van een organisatie. Het bestaat uit alle online toegangspunten die een hacker zou kunnen gebruiken om een organisatie binnen te komen. Hier kan gedacht worden aan online webapplicaties en andere servers van organisaties. Door de digitalisering van afgelopen jaren hebben organisaties steeds minder zicht op hun Attack Surface en dit brengt risico’s van shadow-it met zich mee. Zo schat Gartner[1] in dat meer dan 30% van alle succesvolle cyberaanvallen gericht is op de shadow-it van organisaties.

Want, hoe kleiner het aanvalsoppervlak, hoe eenvoudiger het is om uw organisatie te beschermen. Het uitvoeren van een Attack Surface pentest is een goede eerste stap om uw aanvalsoppervlak inzichtelijk te maken, te verkleinen en te beschermen.

attack surface wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe werkt NTLM, NTLMv1, NTLMv2, LM?

In deze blogpost lees je over de werking van het NTLM authenticatieprotocol. Vaker dan eens worden termen door elkaar gebruikt. Wat is nu het verschil tussen NTLMv1 en NTLMv2? En hoe maak je van alleen een wachtwoord een valide NTLMv2-response?

read more

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more