Wij zijn |

Wat is een Attack Surface

Een Attack Surface omvat het aanvalsgebied van een organisatie. Het bestaat uit alle online toegangspunten die een hacker zou kunnen gebruiken om een organisatie binnen te komen. Hier kan gedacht worden aan online webapplicaties en andere servers van organisaties. Door de digitalisering van afgelopen jaren hebben organisaties steeds minder zicht op hun Attack Surface en dit brengt risico’s van shadow-it met zich mee. Zo schat Gartner[1] in dat meer dan 30% van alle succesvolle cyberaanvallen gericht is op de shadow-it van organisaties.

Want, hoe kleiner het aanvalsoppervlak, hoe eenvoudiger het is om uw organisatie te beschermen. Het uitvoeren van een Attack Surface pentest is een goede eerste stap om uw aanvalsoppervlak inzichtelijk te maken, te verkleinen en te beschermen.

attack surface wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more