Wij zijn |

Wat is een Auditor

Een IT-auditor is een onafhankelijk persoon die een oordeel en/of advies over IT geeft aan organisaties. Een IT-auditor is de aangewezen deskundige om een onafhankelijke beoordeling te geven over bijvoorbeeld de continuïteit van een IT-omgeving. Om een goed oordeel te kunnen geven beschikken auditors over veel deskundigheid. Deze deskundigheid is vaak onderbouwd door opleidingen, cursussen en praktijkervaring. Daarnaast beschikt een IT-auditor vaak ook over minimaal één van de volgende kwalificaties:

Register EDP-auditor (RE) van NOREA waar minimaal drie jaar aan relevante werkervaring een vereiste is.
Certified Information Systems Auditor (CISA) van ISACA waar minimaal vijf jaar aan relevante werkervaring vereist is.

Het auditen van IT is een specialisme binnen het auditing-vakgebied en wordt bij (accounts)controles steeds meer gevraagd. Een voorbeeld waar een jaarlijkse audit van een RE-auditor verplicht is, is een DigiD audit. Elke DigiD-aansluithouder moet zijn webapplicatie met de DigiD-aansluiting jaarlijks onderwerpen aan een DigiD audit door een RE-auditor, inclusief een DigiD pentest.

 

auditor wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe werkt NTLM, NTLMv1, NTLMv2, LM?

In deze blogpost lees je over de werking van het NTLM authenticatieprotocol. Vaker dan eens worden termen door elkaar gebruikt. Wat is nu het verschil tussen NTLMv1 en NTLMv2? En hoe maak je van alleen een wachtwoord een valide NTLMv2-response?

read more

Server header verwijderen

Ontdek hoe je de Server-header in HTTP-responses beheert voor IIS, Nginx en Apache om je webserver veiliger te maken. Veiligheid is geen luxe, maar een noodzaak.

read more