Wij zijn |

Wat is een Auditor

Een IT-auditor is een onafhankelijk persoon die een oordeel en/of advies over IT geeft aan organisaties. Een IT-auditor is de aangewezen deskundige om een onafhankelijke beoordeling te geven over bijvoorbeeld de continuïteit van een IT-omgeving. Om een goed oordeel te kunnen geven beschikken auditors over veel deskundigheid. Deze deskundigheid is vaak onderbouwd door opleidingen, cursussen en praktijkervaring. Daarnaast beschikt een IT-auditor vaak ook over minimaal één van de volgende kwalificaties:

Register EDP-auditor (RE) van NOREA waar minimaal drie jaar aan relevante werkervaring een vereiste is.
Certified Information Systems Auditor (CISA) van ISACA waar minimaal vijf jaar aan relevante werkervaring vereist is.

Het auditen van IT is een specialisme binnen het auditing-vakgebied en wordt bij (accounts)controles steeds meer gevraagd. Een voorbeeld waar een jaarlijkse audit van een RE-auditor verplicht is, is een DigiD audit. Elke DigiD-aansluithouder moet zijn webapplicatie met de DigiD-aansluiting jaarlijks onderwerpen aan een DigiD audit door een RE-auditor, inclusief een DigiD pentest.

 

auditor wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more