Wij zijn |

Wat is een Auditor

Een IT-auditor is een onafhankelijk persoon die een oordeel en/of advies over IT geeft aan organisaties. Een IT-auditor is de aangewezen deskundige om een onafhankelijke beoordeling te geven over bijvoorbeeld de continuïteit van een IT-omgeving. Om een goed oordeel te kunnen geven beschikken auditors over veel deskundigheid. Deze deskundigheid is vaak onderbouwd door opleidingen, cursussen en praktijkervaring. Daarnaast beschikt een IT-auditor vaak ook over minimaal één van de volgende kwalificaties:

Register EDP-auditor (RE) van NOREA waar minimaal drie jaar aan relevante werkervaring een vereiste is.
Certified Information Systems Auditor (CISA) van ISACA waar minimaal vijf jaar aan relevante werkervaring vereist is.

Het auditen van IT is een specialisme binnen het auditing-vakgebied en wordt bij (accounts)controles steeds meer gevraagd. Een voorbeeld waar een jaarlijkse audit van een RE-auditor verplicht is, is een DigiD audit. Elke DigiD-aansluithouder moet zijn webapplicatie met de DigiD-aansluiting jaarlijks onderwerpen aan een DigiD audit door een RE-auditor, inclusief een DigiD pentest.

 

auditor wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more