Wij zijn |

Wat is End-of-Life

End-of-Life (EoL) is een term die aangeeft dat hardware of software niet meer ondersteund wordt door de ontwikkelaar. Dit betekent dat de ontwikkelaar geen technische ondersteuning meer zal verlenen en dat er geen (beveiligings)updates meer vertrekt zullen worden.

Als we het willen hebben over hoe lang EoL-hardware nog goed is, hangt dat sterk af van het onderhoud en het algemene gebruik van die hardware en kan het ergens tussen drie en acht jaar liggen.

Software daarentegen moet regelmatig worden bijgewerkt, en u kunt verwachten dat uw software meerdere malen per jaar wordt gepatcht. De levenscyclus van software kan soms ook vrij lang zijn. EoL-software kan dus nog wel gebruikt worden, maar dit wordt sterk afgeraden omdat hier beveiligingsrisico’s bij komen kijken. Soms kan een ontwikkelaar ervoor kiezen om toch een beveiligingsupdate uit te brengen voor EoL-software. Een voorbeeld hiervan is de buffer overflow kwetsbaarheid in Windows genaamd EthernalBlue.[1]

 

end of life wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more