Wij zijn |

Wat is Ransomware

Ransomware is een malwarevorm waarbij black hat hackers bestanden van personen of organisaties versleutelen om vervolgens losgeld te vragen om het te ontsleutelen. Slachtoffers van ransomware krijgen vaak de instructie om een bedrag in crypto over te maken naar de hacker. De kosten van een ransomware-aanval kunnen variëren tussen enkele honderden tot miljoenen euro’s.

Naast het versleutelen van bestanden wordt er door ransomware-criminelen steeds vaker gebruik gemaakt van een techniek genaamd “double extortion”.[1] Deze techniek houdt in dat de hacker naast het versleutelen van de bestanden ook deze bestanden download en dreigt deze te openbaren wanneer er niet betaald wordt.

Tijdens een pentest op het bedrijfsnetwerk wordt er getest in hoeverre uw organisatie weerbaar is tegen ransomware-aanvallen.

 

ransomware wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Verander regelmatig je wachtwoord!

Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

read more