Wij zijn |

Wat is Ransomware

Ransomware is een malwarevorm waarbij black hat hackers bestanden van personen of organisaties versleutelen om vervolgens losgeld te vragen om het te ontsleutelen. Slachtoffers van ransomware krijgen vaak de instructie om een bedrag in crypto over te maken naar de hacker. De kosten van een ransomware-aanval kunnen variëren tussen enkele honderden tot miljoenen euro’s.

Naast het versleutelen van bestanden wordt er door ransomware-criminelen steeds vaker gebruik gemaakt van een techniek genaamd “double extortion”.[1] Deze techniek houdt in dat de hacker naast het versleutelen van de bestanden ook deze bestanden download en dreigt deze te openbaren wanneer er niet betaald wordt.

Tijdens een pentest op het bedrijfsnetwerk wordt er getest in hoeverre uw organisatie weerbaar is tegen ransomware-aanvallen.

 

ransomware wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more