Wij zijn |

Wat is Ransomware

Ransomware is een malwarevorm waarbij black hat hackers bestanden van personen of organisaties versleutelen om vervolgens losgeld te vragen om het te ontsleutelen. Slachtoffers van ransomware krijgen vaak de instructie om een bedrag in crypto over te maken naar de hacker. De kosten van een ransomware-aanval kunnen variëren tussen enkele honderden tot miljoenen euro’s.

Naast het versleutelen van bestanden wordt er door ransomware-criminelen steeds vaker gebruik gemaakt van een techniek genaamd “double extortion”.[1] Deze techniek houdt in dat de hacker naast het versleutelen van de bestanden ook deze bestanden download en dreigt deze te openbaren wanneer er niet betaald wordt.

Tijdens een pentest op het bedrijfsnetwerk wordt er getest in hoeverre uw organisatie weerbaar is tegen ransomware-aanvallen.

 

ransomware wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

Stored XSS in BigBlueButton

Pentests.nl has discovered a vulnerability in BigBlueButton (version 2.4.7 and prior) which could be exploited to perform stored Cross-Site Scripting (XSS) attacks by sending private messages to users.

read more

Win een phishing simulatie

Pentests.nl bestaat vandaag precies 100 dagen en wie jarig is trakteert. Daarom geven we drie gratis phishing simulaties weg! Laat een bericht achter via LinkedIn of onze contactpagina, dan ontvangt u van ons een lotnummer. Volgende week dinsdag zullen we de winnende lotnummers bekendmaken.

read more