Wij zijn |
Wat is een Web Application Firewall (WAF)?
Een web application firewall (WAF) is een beveiligingssysteem dat wordt gebruikt om websites en webapplicaties te beschermen tegen cyberaanvallen. De WAF controleert het verkeer dat naar en van een website of webapplicatie wordt verzonden en blokkeert verkeer dat niet voldoet aan de beveiligingsregels die zijn opgelegd.
WAF’s zijn specifiek gericht op het beschermen van webapplicaties tegen aanvallen die specifiek gericht zijn op webapplicaties, zoals SQL-injecties, cross-site scripting (XSS) en commando-injecties. Ze kunnen ook worden geconfigureerd om specifieke soorten verkeer te blokkeren, zoals verzoeken van bepaalde IP-adressen of verzoeken die bepaalde kenmerken bevatten.
Er zijn verschillende soorten WAF’s die op verschillende manieren werken. Sommige WAF’s zijn software die op een enkele server wordt geïnstalleerd en alleen het verkeer op die specifieke server beheert. Andere WAF’s zijn hardware-apparaten die aan een netwerk zijn gekoppeld en het verkeer van en naar het netwerk beheren.
Hoe kunnen wij u helpen?
- 2FA
- Access Control
- Adware
- Antivirus software
- APT
- Attack Surface
- Auditor
- AVG
- Awareness
- Backdoor
- Blackbox
- Blackhat hacker
- Buffer overflow
- C2 server
- CISM
- CISO
- CISSP
- Cryptografie
- CSRF
- CVD
- CVE
- Dark Web
- DDoS
- DKIM
- DMARC
- DMZ
- Encryptie
- End-of-Life (EoL)
- eWPT(X)
- Firewall
- Grey Box
- Honeypot
- Lateral Movement
- Malware
- Multifactorauthenticatie (MFA)
- OSCE
- OSCP
- OSINT
- Pass the Hash
- Ransomware
- Red Team
- Responsible Disclosure
- Social Engineering
- Spam
- SPF
- SQL injectie
- Vulnerability Scan
- WAF
- Whitebox
- XSS
- Zero Trust
CVE-2023-27532 – kwetsbaarheid in Veeam Backup & Replication
Er is een kwetsbaarheid ontdekt binnen Veeam Backup & Replication, waardoor een ongeauthenticeerde gebruiker toegang kan krijgen tot inloggegevens en zelfs code kan uitvoeren op het systeem. In deze blogpost lees je hoe we de kwetsbaarheid hebben uitgebuit.
Verander regelmatig je wachtwoord!
Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.
Emotet – Wat is het en hoe ertegen te beschermen
Emotet is een voorbeeld van malware die de laatste tijd voor veel problemen zorgt. Emotet werd in 2021 door samenwerkende opsporingsdienst uitgeschakeld. Eind goed, al goed? Helaas, Emotet is weer terug.