Wij zijn |

Wat is een Web Application Firewall (WAF)?

Een web application firewall (WAF) is een beveiligingssysteem dat wordt gebruikt om websites en webapplicaties te beschermen tegen cyberaanvallen. De WAF controleert het verkeer dat naar en van een website of webapplicatie wordt verzonden en blokkeert verkeer dat niet voldoet aan de beveiligingsregels die zijn opgelegd.

WAF’s zijn specifiek gericht op het beschermen van webapplicaties tegen aanvallen die specifiek gericht zijn op webapplicaties, zoals SQL-injecties, cross-site scripting (XSS) en commando-injecties. Ze kunnen ook worden geconfigureerd om specifieke soorten verkeer te blokkeren, zoals verzoeken van bepaalde IP-adressen of verzoeken die bepaalde kenmerken bevatten.

Er zijn verschillende soorten WAF’s die op verschillende manieren werken. Sommige WAF’s zijn software die op een enkele server wordt geïnstalleerd en alleen het verkeer op die specifieke server beheert. Andere WAF’s zijn hardware-apparaten die aan een netwerk zijn gekoppeld en het verkeer van en naar het netwerk beheren.

    Hoe kunnen wij u helpen?

    Verander regelmatig je wachtwoord!

    Gebruik van oude wachtwoorden voor administrators kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor het bedrijfsnetwerk. Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geüpdatet worden om inbraken te voorkomen en de beveiliging van het netwerk te verbeteren.

    read more