Wij zijn |

Wat is Blackbox

Bij blackbox wordt een object getest zonder voorafgaande kennis van de interne werking ervan. Een tester geeft een input, en observeert de output die door het geteste systeem wordt gegenereerd. Dit maakt het mogelijk vast te stellen hoe het systeem reageert op verwachte en onverwachte gebruikersacties, de responstijd, bruikbaarheidsproblemen en betrouwbaarheidsproblemen.

Blackbox testing is een effectieve testtechniek omdat het een systeem van begin tot eind test. Net zoals het eindgebruikers “niet kan schelen” hoe een systeem is gecodeerd of ontworpen, en verwachten een passende reactie op hun verzoeken te ontvangen, kan een tester gebruikersactiviteit simuleren en zien of het systeem zijn beloften waarmaakt. Onderweg evalueert een blackbox test alle relevante subsystemen, inclusief UI/UX, webserver of applicatieserver, database, afhankelijkheden, en geïntegreerde systemen.

Bij pentesten betekent een blackbox pentest dat de pentester vooraf zo min mogelijk informatie ontvangt. Vaak wordt de informatie beperkt tot alleen de URL van het testobject. Er worden bijvoorbeeld geen accounts of architectuurtekeningen aan de pentester verschaft. Deze testvorm simuleert het perspectief van een kwaadwillende buitenstaander het beste.

 

blackbox wat is het

Hoe kunnen wij u helpen?

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing

Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.

read more