Wij zijn |
Wat is een Firewall
Een firewall is een beveiligingssysteem dat wordt gebruikt om toegang tot een computer of een netwerk te beperken of te blokkeren. Het doel van een firewall is om ongewenste netwerkverkeer tegen te houden en te voorkomen dat kwaadwillende partijen toegang krijgen tot het netwerk.
Er zijn verschillende soorten firewalls die op verschillende manieren werken. Sommige firewalls zijn software die op een enkele computer wordt geïnstalleerd en alleen het verkeer op die specifieke computer beheert. Andere firewalls zijn hardware-apparaten die aan een netwerk zijn gekoppeld en het verkeer van en naar het netwerk beheren.
Firewalls kunnen worden geconfigureerd om verkeer te blokkeren op basis van verschillende criteria, zoals het IP-adres van de bron, het type verkeer en de poort waarmee het verkeer wordt verzonden. Dit geeft de beheerder van de firewall de mogelijkheid om specifieke soorten verkeer te blokkeren, zoals malware of spam, of om toegang te verlenen tot bepaalde websites of netwerkapparaten.
Hoe kunnen wij u helpen?
- 2FA
- Access Control
- Adware
- Antivirus software
- APT
- Attack Surface
- Auditor
- AVG
- Awareness
- Backdoor
- Blackbox
- Blackhat hacker
- Botnet
- Buffer overflow
- C2 server
- CISM
- CISO
- CISSP
- Cryptografie
- CSRF
- CVD
- CVE
- Dark Web
- DDoS
- DKIM
- DMARC
- DMZ
- Encryptie
- End-of-Life (EoL)
- eWPT(X)
- Firewall
- Grey Box
- Honeypot
- Lateral Movement
- Malware
- Metadata
- Multifactorauthenticatie (MFA)
- OSCE
- OSCP
- OSINT
- Pass the Hash
- Ransomware
- Red Team
- Responsible Disclosure
- Social Engineering
- Spam
- SPF
- SQL injectie
- Vulnerability Scan
- WAF
- Whitebox
- XSS
- Zero Trust
QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing
Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.
Cross-Site Scripting (XSS): wat is het en hoe te voorkomen
In deze blogpost lees je alles over Cross-Site Scripting (XSS). Welke vormen van XSS er zijn. Wat de impact van een XSS-aanval kan zijn en hoe je het kan voorkomen.
CORS: het belang van Cross-Origin Resource Sharing
Bij onze klanten zien we een toenemende implementatie van Cross-Origin Resource Sharing (CORS). Helaas constateren we ook een stijging in het aantal onveilig geconfigureerde CORS-implementaties. In deze blog duiken we dieper in wat CORS is, de meest voorkomende misconfiguraties en hun potentiële risico’s, en hoe je sterke CORS-regels kunt instellen om je webapplicaties te beschermen.